دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
تبریز

حوزه/ نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: یکی از مولفه‌های اصلی مباحث اجتماعی، آموزش است و در بحث آموزش نمی‌توان از شاخصی به نام معلم صرف نظر کرد، هرچند بحث معیشت معلمان بحثی غیر قابل کتمان است و وظیفه دولت و مجلس است که تامین زندگی این قشر را سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز به گسترش اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم غاصب اشاره کرد و اظهار داشت: این هفته شاهد اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی بودیم، نیروهای پلیس آمریکا و دانشجویان حامی فلسطین مقابل هم قرار گرفته‌اند و روند تشدید صهیونیسم ستیزی در حال افزایش است و ظاهراً کار رژیم صهیونیستی بیخ پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اخیراً یکی از نشریات معروف آمریکا نوشته، «قرار بود اسرائیل سرمایه راهبردی آمریکا باشد اما تبدیل به یک وبال راهبردی برای آمریکا شده است»، همین هفته نتایج نظر سنجی یک موسسه معتبر از ۱۳۰ کشور جهان راجع به نگاه مردم دنیا به سیاست‌های آمریکا منتشر شد که نتیجه این بود، ۶۴ درصد مردم دنیا مخالف سیاست‌های آمریکا هستند.

حجت الاسلام و المسلمین آل‌هاشم تأکید کرد: طبیعتاً بخش اعظمی از نگاه منفی دنیا به آمریکا محصول حمایت‌های این کشور از رژیم صهیونیستی است، دانشجویان آمریکا معتقدند هیئت حاکمه این کشور مالیات آنها را صرف حمایت از نسل‌کشی رژیم جعلی در غزه نموده است.

وی یادآور شد: مشکل آمریکا فقط مربوط به مرزهای خود نیست، در حال حاضر حمایت بی‌وقفه واشنگتن از اسرائیل، بحران مشروعیتی را آغاز کرده که چارچوب برتری ایالات متحده در منطقه غرب آسیا را تهدید می‌کند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی همچنین به هفته کارگر اشاره کرد و یادآور شد: در هفته کار و کارگر قرار داریم، در ابتدای امر لازم می‌دانم این نکته را تصریح کنم که نگاه اسلام به کارگر نگاه قدرشناسانه است در حالی که نگاه نظام‌های سرمایه‌داری به کارگر نگاه بهره‌گیرانه و استثمارگرانه است.

وی افزود: معتقدم جامعه کارگری ما باید مورد تکریم و احترام قرار بگیرد، کار و کارگر باید به یک ارزش جاری در جامعه تبدیل شود و شأن اجتماعی کارگر باید ارتقا یافته و همه خود را به معنی حقیقی مدیون کارگر بدانند، ارزشمندی کارگر در وهله اول ناشی از ارزش کار است کار مایه حیات جامعه و ستون فقرات است، بنابراین ارزش کارگر ارزش حیات جامعه و زندگی مردم است.

امام جمعه تبریز اظهار کرد: جهش تولید با توجه به کارگران محقق خواهد شد، لذا دولت و مجلس باید برای بهبود کسب و کار توان مضاعف بگذارند و ارکان دولت و مجلس نی از کارگر حمایت بکنند، فراموش نکنیم برای حمایت از کارگر شعار کافی نیست و کارگر توقع دارد برای حمایت از او اقدام عملی صورت گیرد.

وی به مشکلات جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: تأمین امنیت شغلی جزو مسائل مهم جامعه کارگری است، حقوق و مزایای کارگر باید با تورم و مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه همخوانی داشته باشد، البته اصطکاک‌های محیط کاری نیز باید کاهش پیدا کند.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم ابراز کرد: باید توجه کرد معیشت یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران است، اما به مسائلی مانند تامین مسکن یا ساماندهی قراردادهای کار نیز باید توجه شود.

وی تصریح کرد: کارگر و کارآفرین ۲ بال یک پروازند و دولت و مجلس باید با سیاستگذاری درست، رابطه عادلانه و منصفانه‌ای را بین این دو بخش ایجاد کند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با اشاره به نزدیک بودن روز معلم، خاطرنشان کرد: ابتدا لازم می‌دانم یاد و خاطره شهید مطهری را گرامی بدارم، اینکه روز معلم را سالگرد شهادت شهید مطهری قرار دادند یک معنای نمادین و پرمغز و پر مضمونی دارد، چون حقیقتاً مرحوم شهید مطهری یک انسان بزرگ و برجسته بود، روز معلم روز تکریم نمادین جامعه فرهنگیان کشور است، معلم یعنی کسی که در دل انسان یک چراغی را روشن می‌کند و او را از جهالتی به دانایی و معرفتی رهنمون می‌شود، این معنای معلم است.

وی گفت: نقش سترگ معلم در جامعه در این نکته نهفته است که او می‌تواند جامعه را از جهل به علم برساند و به آگاهی جامعه عمق ببخشد، ارزش علم و معلم در عصر ما به این است که بتواند به دانش، جامعه بینش بدهد و این جامعه را به سمت علم و عقل سوق بدهد.

حجت الاسلام و المسلمین آل‌هاشم ابراز کرد: این معلم است که می‌تواند به آگاهی نسل جوان ما عمق ببخشد و مبنای پذیرش سخنان را استدلال و منطق قرار دهد و اینگونه جامعه را به سمت آگاهی و سعادت هدایت کند، مانند نقشی که انبیاء الهی ایفا کرده‌اند، اگر قرار باشد در جامعه‌ای مبنای پذیرش، سخن علم نباشد آنگاه در آن جامعه علم و معلم ارزشی پیدا نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: یکی از مولفه‌های اصلی مباحث اجتماعی، آموزش است و در بحث آموزش نمی‌توان از شاخصی به نام معلم صرف نظر کرد، هرچند بحث معیشت معلمان بحثی غیر قابل کتمان است و وظیفه دولت و مجلس است که تأمین زندگی این قشر را سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد، با این حال نباید از این مساله گذشت که نگاه به مسائل معلمان نباید تنها به این بخش خلاصه شود، اگر می‌خواهیم شاهد جامعه‌ای کرامت‌مند باشیم، باید نگاهی ویژه به معماران اصلی جامعه یا همان معلمان داشته باشیم.

امام جمعه تبریز به اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان اشاره کرد و گفت: یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و پاکستان باعث روابط بسیار عمیقی میان ۲ کشور شده و آنچه حائز اهمیت است، این است که سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بعد از روی کار آمدن دولت جدید پاکستان و نخست وزیری شهباز شریف انجام می‌شود، طبعاً این سفر در سازوکارهای میان دو کشور به لحاظ، سیاسی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی گشایش‌های جدیدی ایجاد می‌کند.

وی اظهار کرد: تحرکات گروهک‌های تروریستی فعال در خاک پاکستان هر از گاهی به تنش‌زایی دامن می‌زند، بنابراین سفر رئیس جمهور برای یافتن راهی که مانع فعالیت‌های تروریستی در مرز شود بسیار حائز اهمیت است و نشان می‌دهد ۲ کشور اراده قوی بر تقویت روابط دارند.

حجت الاسلام و المسلمین آل‌هاشم ادامه داد: عملیات وعده صادق ایران به رژیم صهیونیستی با استقبال مردم پاکستان مواجه شد که بی‌تردید فضای روانی ایجاد شده در پاکستان و استقبال مردم از سفر رئیس جمهور کشورمان و دورنمای مطلوب این سفر می‌تواند زمینه‌ساز وحدت هرچه بیشتر دو کشور در راستای همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق آتش بس در غزه باشد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha